fredag 11. september 2009

32+1

32+1... da er det akuratt 8 uker og 1 dag til termin egentlig :D ... for er vel 40+2 dager de fleste regner, selv om noen har gått over til 40+3... ikke lett å henge med for en stakkar. Men det spiller egentlig ingen trille.

Er ihvertfall over 32 fullgåtte uker nå, og det går raskt fremover.
I går kom stellebord i hus. Et Brio veggstellebord sponset av svigers. Tusen takk!! :)
Lista blir heldigvis kortere og kortere.
Stellebordet som vi så på nett og som var helt likt var 56cm bredt, det vi har kjøpt er 65-66cm bredt av en eller annen grunn... selv om det er likt og samme merke. Så det passer sånn på håret...  Så håper virkelig det passer når det kommer opp på veggen også... ellers kjenner jeg at jeg kommer til å bli sånn passe stressa. Veldig stressa!!
Men slik ser det ut da, sånn ca..... unntatt 10cm bredere da.... :
brio
Ellers står det dette om uka jeg er inni nå:
Fra 32 uker og 0 dager til 32 uker og 6 dager.

I begynnelsen av denne uken er fosteret 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antall nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt ! Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanuhohåret dekker mindre deler av kroppen, og øyenbryn og øyevipper blir stadig lengre. Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kaller fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden. Nå er det i ferd med å få det litt lube utseendet nyfødte har.
Fosterets mål denne uken:Full lengde: ca.38cm
CRL: ca. 28cm
Vekt: ca. 1980g

uke32

2 kommentarer:

  1. Fint stellebord med praktiske hyller. Alt ordner seg :-)
    Nå må du huske på å slappe av og sove når du kan, og få mye frisk luft. Ikke bare holde på med praktiske gjøremål ;-)

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett