torsdag 27. august 2009

30 fulle uker fullført, og 10 uker til termin!!

I går var jeg på sjukehuset hos min faste en gang i mnd time hos lege på føden. Alt var i orden. Babyen vår vokser som hun skal, hjerteslag på 140, jevne og fine slag. Cervix ble målt til 46-47mm så ingenting som tyder på tidlig fødsel her :D.
Ellers ligger hun fortsatt i seteleie som hun gjorde på 3D ultralyden, og legen mente det var liten sjangs for at hun ville snu seg slik hun lå. Men skal sove på den ene siden med putestøtte slik at kanskje bebbisen klarer ved å sparke skal klare å turne seg fremover i løpet av en nattan. Verdt et forsøk. Virket som det ble tatt for gitt med setefødsel også i Fr.stad... Men i bunn og grunn er setefødsel og Keisersnitt absolutt like fristende egentlig. Krysser fingrene og håper på turning en eller annen natt de neste ukene... jo før jo heller :)

cimg1545

På vei fra sykehuset tuslet jeg forbi kirken som lillejenta vår skal døpes i :-)

Dette står ihvertfall i boka mi om denne uka jeg er inne i nå:

30 uker og 0 dager til 30 uker og 6 dager
I begynnelsen av denne uken er fosteret 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som hjernevindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette ytre hjernelaget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antall hjerneceller, og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen de rytmiske pusteøvelsene, og fosteret regulerer temperaturen selv. Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlig hår på hodet. Fettlaget like under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde. Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen. Det sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner å snu seg med hodet nd nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunket mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

(... vær så snill... la det bli slik)

uke30
Fosterets mål denne uken:Full lengde: ca.36cm
CRL: ca.26,5cm
Vekt: ca.1600g

Nå er neste undersøkelse:
Lege 01.september
Jordmor 18.september
Lege på føden uke 40

2 kommentarer:

  1. Godt å høre at alt er bra. Guri malla! Bare 10 uker igjen! Tida flyr fort. Og anklene vokser :-D Tvi-tvi for at hun snur seg, da! Det KAN skje at hun snur seg mot slutten - det gjorde Mia, faktisk.

    SvarSlett
  2. hei hei tonje.

    Må si jeg har tittet innom mye gjennom din graviditet.
    Så hærlig med et lite nuske troll da ;)
    håper de siste ukene går bra.
    Å du har en flott blogg.. Gleder meg til å se bilder når nurket kommer.

    Klem Silje, å kines gjengen

    SvarSlett